Про школу

DSC_0103

середа, Лютий 16, 2011   |   Алена Муравьева

Взаєморозуміння у стосунках людей

Минулий тиждень був присвячений взаєморозумінню. Нам було цікаво, що думають наші діти про відносини між людьми. Адже іноді виникають складнощі у спілкуванні з оточуючими: з батьками, з друзями, з протилежною статтю. Ми вирішили запитати в учнів та учениць 4-5 класів щодо цих важливих питань.

У чому проблема взаєморозуміння між дітьми та їх батьками?

Дитина говорить: «Я хочу собі іграшку». А батьки говорять, що не можуть її купити, або дитина з неї виросла. Але якщо батьки їй не куплять іграшку, дитина починає плакати, бо знає, що тоді батьки куплять іграшку. Все було б по-іншому, якби батьки не купувалися на сльози дитини – їй скоро набридне плакати і вона перестане. Але якщо батьки одразу їй купили цю іграшку, дитина б вже зрозуміла, що батьки не люблять коли вона плаче, тоді б продовжувала так робити. Тоді виходить, що проблема у батьках. Якою вони виховали дитину, такою вона і буде.
Бойніцька Софія, 4 клас

Що, на вашу думку, є найскладнішим у стосунках між людьми?

Я вважаю, що найскладніше – це взаєморозуміння та смаки людей. Взаєморозуміння, тому що якщо між людьми не буде взаєморозуміння, то у майбутньому вони не зможуть жити разом. Бо люди зовсім різні! Дівчатка цікавляться одним, наприклад, шопінгом, прибиранням та роботою, а хлопчики – банею, роботою і розмовами по телефону.
А смаки, тому що вони, наприклад, на вулицю разом,один вийде одягнутий стильно, а другий не дуже ефектно. Хоча це не дуже важливо!
Катя Чепурко, 4 клас

Що важливіше – кохання чи дружба?

На це питання відповім так: коли ти товаришуєш, ти хіба не любиш цю людину, хлопчика або дівчинку? Любиш – просто по-іншому. Коли ти кохаєш людину, не завжди ці почуття залишаються надовго. Якщо в тебе є один найкращий, вірний друг, то ти часто спілкуєшся з ним і в тебе з ним одні проблеми і смаки. А в коханні, коли утворюються пари, смаки в них найчастіше різні. Через деякий час вони перестають любити один одного, як раніше. Але треба вірити і мріяти про принца. Може бути принц,який буде тебе кохати все життя і думати про тебе кожну хвилину, і вірна подружка, з якою ти можеш поплакати та посміятися, поділитися труднощами та розділити радощі.Люди різні і в кожного є своя відповідь, своє розуміння.
Слободян Ліза, 4 клас

Какая разница между мальчиками и девочками?

Девочки и мальчики абсолютно по-разному мыслят и думают. Как говорят, мальчики с Марса, а девочки с Венеры. Жизнь сводит этих абсолютно разных существ, которые, благодаря своим чувствам, находятся рядом каждую данную им минуту и каждый миг.
Но главное, что мальчик не думает о том, чего хотелось бы девочке, а девочка не думает о том, чего хочет мальчик и благодаря этому они счастливы, когда они вместе. И они не думают о том, что они очень разные, а просто любят друг друга.
Аноним, 5 класс

Просимо Вас при передруку статті розміщувати посилання на наш сайт!  © Школа «Афіни», 2011

Теги: , , , , ,

            2,782

 


Автори сайту
avatar Алена Муравьева
Усі автори
Про автора