Про школу

пищеварительная система

неділя, Лютий 10, 2013   |   Елена Штеренберг

Базовий курс біології в 9-му класі

Шановні учні 9-го класу, нагадую, що у другому семестрі продовжується вивчення біології людини. Інтенсивне вивчення біології почнеться 01.04.13. До цього терміну ми зустрічаємося один раз на тиждень по вівторках.

Вимоги до заліку з теми 7. ХАРЧУВАННЯ І ТРАВЛЕННЯ

Залік з теми складається з виконаних всіх робіт (самостійних, практичних, лабораторних та домашніх) в робочих зошитах, творчої роботи (у вигляді презентації) та тестування.

1) Самостійні та домашні роботи в робочих зошитах:

Поміркуйте (питання стор. 74), Таблиця: Порівняльна характеристика речовин, плюс питання (стор. 75), Таблиця: Джерела і функції основних вітамінів (стор.76), Органи травної системи (стор. 78), Будова і функції зубів (повністю вся сторінка) (стор. 79), Таблиця: Функції органів травлення і умови протікання реакцій (стор. 82), Таблиця: Захворювання шлунково-кишкового тракту та їх профілактика (повністю вся сторінка) (стор. 87), Таблиця Гігієна травлення (стор. 88), Терміни і поняття (заповнити і вивчити) (стор. 91) Виконати до 19.02.13.

2) Творча робота – презентація. Тема презентації обирається самостійно в рамках досліджуваної теми або за матеріалом параграфів 35-44 підручника. Захист презентацій 19.02.13.

3) Тестування проводитиметься 19.02.13 з питань:

1. Вміти називати:
— органи травної системи;
— травні залози;
2. Розпізнавати:
— органи травлення на малюнках;
3. Характеризувати:
— їжу як джерело енергії;
— процеси живлення і травлення;
— травлення в ротовій порожнині;
— функцію слинних залоз, склад слини;
— будову і функції зубів;
— будову шлунка, травлення в шлунку;
— ферменти шлункового соку;
— значення соляної кислоти для травлення в шлунку;
— регуляцію соковиділення, рухової активності шлунка;
— будову і функції тонкого кишечнику;
— травлення в тонкому кишечнику;
— всмоктування поживних речовин;
— функції товстого кишечнику;
— функції печінки;
4. Пояснювати:
— роль печінки і підшлункової залози в травленні;
— значення ворітної системи печінки;
— функціональне значення для організму білків, жирів, вуглеводів, вітамінів, води і мінеральних речовин;
— значення мікрофлори кишечнику;
— нервово-гуморальну регуляцію роботи системи травлення;
— обмін речовин і енергії між організмом і оточуючим середовищем;
5. Застосовувати знання:
— про будову і функції органів травлення для профілактики захворювань органів травлення, харчових отруєнь;
— для обґрунтування способів збереження вітамінів у продуктах харчування;
— для складання харчового раціону відповідно до енергетичних витрат власного організму;
— для самоспостереження за співвідношенням ваги і росту тіла.

Бажаю успіхів!

Просимо Вас при передруку статті розміщувати посилання на наш сайт!  © Школа «Афіни», 2013

Теги: ,

            1,473

 


Автори сайту
avatar Елена Штеренберг
Усі автори
Про автора